منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • نقشه سایت چیست؟ (به علاوه چرایی و نحوه ساختن یکی)

نقشه سایت چیست؟ (به علاوه چرایی و نحوه ساختن یکی)

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
نقشه سایت چیست؟ (به علاوه چرایی و نحوه ساختن یکی)

نقشه ها مزایای زیادی برای ما به ارمغان می آورد. به عنوان مثال، نقشه گنج به ما می گوید چگونه ثروتمند شویم. لمس نقشه های توپوگرافی سرگرم کننده است. نقشه جهان به ما یادآوری می کند که گربه ها حکومت می کنند.

دنیا گربه ای است که با استرالیا بازی می کند

اما ممکن است سرگرمی نقشه سایت را کمی کمتر پیدا کنید. درک آنها خیلی آسان نیست و آخرین باری که بررسی کردم، اصلا جالب نیستند. اما آنها می توانند راهی را ارائه دهند رتبه بالاتر و ترافیک بیشتر وب سایت اگر آنها را درست دریافت کنید.

بنابراین در این پست، من قصد دارم با شما به اشتراک بگذارم که نقشه سایت چیست، چرا ممکن است به آن نیاز داشته باشید، و چگونه یک نقشه سایت ایجاد و به گوگل ارسال کنید.

فهرست مطالب

نقشه سایت فایلی است که آدرس تمام صفحات مورد نیاز وب سایت شما را فهرست می کند. هدف اصلی کمک به موتورهای جستجو برای درک سایت شما و مکان یابی صفحات خاص به راحتی است. همچنین نقشه های سایتی وجود دارد که به کاربران کمک می کند تا در سایت شما حرکت کنند که بعداً در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

در زیر نمونه ای از نقشه سایت آورده شده است.

️ هشدار: این ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما تا پایان این پست چندان ترسناک نخواهد بود.

نمونه نقشه سایت

منبع تصویر

برای درک اهمیت نقشه سایت در سئو، ابتدا باید نحوه کار موتورهای جستجو را درک کنید. به طور خاص، کلمات “crawl” و “index” به چه معنا هستند.

  • گوگل ربات ها (یا عنکبوت ها) دارد که دائماً وب و صفحات وب موجودی را اسکن می کنند. این هست خزیدن،
  • سپس ربات ها هر صفحه ای را که پیدا می کند در فهرست غول پیکر گوگل طبقه بندی و ذخیره می کنند – به این نام می گویند نمایه سازی،
  • به این ترتیب، وقتی در گوگل جستجو می‌کنید، گوگل در واقع کل وب را برای شما در زمان واقعی اسکن نمی‌کند. در عوض، در حال جستجوی فهرست منظم سازماندهی شده خود است، به همین دلیل است که می تواند نتایج را در کسری از ثانیه به دست آورد.

نقشه سایت چیست - موتورهای جستجو چگونه کار می کنند

منبع تصویر

این بدان معناست که اگر خزیدن صفحه شما مشکل باشد، ممکن است در فهرست گوگل قرار نگیرد و اگر در فهرست گوگل نباشد، ممکن است در جستجوی گوگل ظاهر نشود. اینجاست که نقشه های سایت وارد عمل می شوند.

مزایای نقشه سایت

هرچه گوگل بهتر بتواند سایت شما را درک کند و خزیدن آن آسان تر باشد، می توانید برای کلمات کلیدی هدف خود رتبه بندی موثرتری داشته باشید و ترافیک بیشتری را به سایت خود وارد کنید. همانطور که گفته شد و با اطلاعات بالا، در اینجا نگاهی عمیق به مزایای داشتن نقشه سایت داریم:

صفحات خود را سریعتر خزیده و ایندکس کنید

گوگل نمی تواند هر روز کل اینترنت را بخزد. در عوض، «برنامه‌های» خزیدن متفاوتی برای وب‌سایت‌ها و انواع محتوا دارد – بنابراین گاهی اوقات ممکن است روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول بکشد تا Google صفحات جدید را در سایت شما پیدا کند. نقشه‌های سایت می‌توانند به گوگل کمک کنند تا صفحات جدید را سریع‌تر پیدا و فهرست‌بندی کند.

صفحات با ارزش بالا عملکرد خوبی داشته باشند

آیا تا به حال صفحه ای را در سایت خود به روز کرده اید – شاید برای تازه کردن محتوای همیشه سبز خود – اما تغییرات منعکس شده در SERP را ندیده اید؟ این به این دلیل است که گوگل از زمان به‌روزرسانی شما، صفحه را ننموده است. با خزیدن و نمایه‌سازی کارآمدتر، می‌توانید مطمئن باشید که کاربران به‌روزترین نسخه از بالاترین ارزش و/یا صفحاتی که اغلب اصلاح می‌شوند را مشاهده می‌کنند.

به ربات های جستجو کمک کنید تا صفحات یتیم را پیدا کنند

ربات‌های Google اغلب صفحات سایت شما را دقیقاً مانند بازدیدکنندگان جستجو می‌کنند – با دنبال کردن پیوندهای صفحاتی که در حال خزیدن است (به همین دلیل است که پیوند داخلی بسیار مهم است). صفحات یتیم صفحاتی در سایت شما هستند که لینک های دیگری به آن اشاره نمی کنند و دسترسی گوگل به آنها را دشوار می کند. اما با این صفحات در نقشه سایت شما، گوگل می تواند آنها را راحت تر پیدا کرده و فهرست بندی کند.

نقشه سایت - صفحات یتیم چیست

منبع تصویر

به گوگل کمک کنید صفحات تکراری را شناسایی کند

سناریوهای زیادی وجود دارد که در آن یک وب‌سایت تجاری صفحات تکراری یا تقریباً تکراری داشته باشد – برای مثال، در یک سایت تجارت الکترونیک، ممکن است صفحات محصول تکراری با رنگ‌های مختلف برای آن محصول داشته باشید. در این موارد، گوگل ممکن است نداند نسخه اصلی که می خواهید رتبه بندی کنید کدام نسخه از صفحه است. با نقشه سایت، می توانید از تگ های متعارف استفاده کنید تا به گوگل نشان دهید کدام نسخه اصلی و کدام نسخه تکراری است.

آیا به نقشه سایت نیاز دارم؟

به طور کلی، گوگل کار بسیار خوبی برای یافتن صفحات وب در اینترنت به تنهایی انجام می دهد، اما نقشه سایت، همانطور که در بالا توضیح دادیم، می تواند به بهبود سئوی شما کمک کند—برای برخی از سایت ها برای برخی دیگر. به گفته گوگل، شما نیاز به نقشه سایت دارید اگر:

  • شما یک سایت بزرگ (بیش از 500 صفحه) دارید. هزاران صفحه به این معنی است که احتمال زیادی وجود دارد که خزنده های گوگل صفحات جدید یا به روز شده را نادیده بگیرند.
  • پیوند داخلی شما وجود ندارد. صفحات یتیم خیلی زیاد.
  • سایت شما جدید است یا بک لینک کمی دارد. زیرا خزنده های وب با دنبال کردن پیوندهای یک سایت به سایت دیگر، صفحات وب سایت را جستجو می کنند.
  • شما رسانه بسیار غنی دارید. تصاویر، ویدیوها یا صفحات خبری که می خواهید در نتایج جستجو نمایش داده شوند، نامیده می شود.

نوع نقشه سایت

دو نوع نقشه سایت وجود دارد. نقشه های سایت HTML (زبان نشانه گذاری فرامتن، آماده برای انسان ها) و نقشه های سایت XML (زبان نشانه گذاری توسعه پذیر، آماده برای ربات ها).

نقشه سایت HTML

نقشه سایت HTML یک صفحه وب سایت واقعی است که برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده است و حاوی لیستی از پیوندهای قابل کلیک برای تمام صفحات سایت شما است. این روش قدیمی برای ایجاد نقشه سایت است، اما هنوز هم ارزشمند است، به خصوص برای وب سایت های بزرگ.

گوگل نقشه‌های سایت HTML را تشویق می‌کند زیرا فهرست سلسله مراتبی پیوندها می‌تواند به گوگل کمک کند مهم‌ترین چیزها را بفهمد و بر اساس آن فهرست‌بندی کند.

در اینجا نمونه ای از نقشه سایت HTML برای homedepot.com آمده است.

نمونه نقشه سایت HTML توسط Home Depot

نقشه های سایت xml

نقشه سایت XML یک فایل متنی است که لیستی از URL های سایت شما را ارائه می دهد. معمولاً می‌توانید با مراجعه به آدرس: domainname.com/sitemap.xml یک نقشه سایت برای هر سایتی پیدا کنید، اما می‌توانید این مورد را برای اهداف امنیتی سایت تغییر دهید. اما در حالی که می توانید نقشه های XML یک سایت را مشاهده کنید، آنها یک ابزار ناوبری برای بازدیدکنندگان نیستند – فقط موتورهای جستجو.

در اینجا نقشه سایت XML ما به نظر می رسد.

نمونه نقشه سایت xml

نقشه سایت XML به شما امکان می دهد از برچسب ها برای ارائه اطلاعاتی در مورد URL موجود در آن، مانند آخرین تاریخ اصلاح، استفاده کنید. همچنین می‌توانید از افزونه‌های نقشه سایت برای ارائه اطلاعات درباره ویدیو، تصویر و محتوای مقاله‌های خبری استفاده کنید.

Sitemaps.org لیست مفیدی از تعاریف تگ XML را در اینجا ارائه می دهد.

انواع دیگر نقشه سایت

چند نوع دیگر از نقشه سایت وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:

  • فید RSS: برای سایت‌های خبری یا وبلاگ‌هایی که چندین مقاله در روز منتشر می‌کنند، می‌توانند یک RSS، mRSS (رسانه RSS) یا فید Atom 1.0 را به عنوان URL نقشه سایت خود ارسال کنند. اما توجه به این نکته مهم است که این نقشه های سایت فقط اطلاعات URL اخیر را ارائه می دهند.
  • متن نقشه سایت: این ساده ترین نقشه سایت مناسب برای وب سایت های کوچک با صفحات وب کمتر است.

نحوه ایجاد نقشه سایت

فرآیند ایجاد نقشه سایت به لطف ابزارهایی که در دسترس ما است، در واقع بسیار آسان است. اساساً، شما باید نقشه سایت خود را ایجاد کنید، آن را با بهترین روش ها بررسی کنید و سپس آن را به گوگل ارسال کنید. چطور این کار را بکنیم:

1. از Sitemap Generator برای ایجاد نقشه سایت خود استفاده کنید

مولدهای نقشه سایت پلاگین ها و نرم افزارهایی هستند که فرآیندی بدون کد برای تولید نقشه سایت ارائه می کنند. در اینجا برخی از بهترین تولیدکنندگان نقشه سایت برای انتخاب وجود دارد:

  • Yoast: این یک افزونه رایگان وردپرس است که نقشه سایت را به صورت رایگان برای شما ایجاد می کند.
  • وردپرس 5.5: اگر از وردپرس 5.5 یا بالاتر استفاده می کنید، برای ایجاد نقشه سایت نیازی به افزونه های خارجی ندارید. در اینجا نحوه بررسی نسخه وردپرس خود آورده شده است.
  • xml-sitemaps.com: این ابزار بسته های پولی و رایگان را ارائه می دهد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL سایت خود را در قسمت جستجو قرار دهید و دکمه شروع را بزنید.
  • قورباغه جیغ: نقشه های سایت XML و Image XML را با پیکربندی پیشرفته مانند برچسب های “آخرین تغییر” ایجاد کنید.
  • Slickplan: یک برنامه ریز نقشه سایت بصری، به عنوان بخشی از یک پیشنهاد برنامه ریزی وب سایت بزرگتر، که به شما امکان می دهد نقشه های سایت متنی، XML یا برداری ایجاد کنید. پرداخت می شود، اما یک آزمایش 30 روزه رایگان ارائه می دهد.
  • DynoMapper: یکی دیگر از برنامه ریزان نقشه سایت بصری پولی که یک آزمایش رایگان نیز ارائه می دهد.

2. بهترین روش های نقشه سایت را دنبال کنید

گوگل بهترین شیوه های جامع نقشه سایت را در اینجا ارائه می دهد، اما در اینجا چند دستورالعمل ساده برای شروع شما وجود دارد:

  • نقشه های سایت بزرگ را تقسیم کنید. اگر لیست طولانی از URL ها دارید، نقشه سایت خود را به چند قسمت تقسیم کنید و سپس یک فایل فهرست نقشه سایت (مانند نقشه سایت برای نقشه سایت خود) ارسال کنید.
  • فقط URL های معتبر خود را فهرست کنید. اگر صفحات تکراری یا تقریباً تکراری دارید (همانطور که در بالا ذکر شد)، فقط URL اصلی را در نقشه سایت خود که می خواهید در نتایج جستجو نشان داده شود (نسخه معتبر) فهرست کنید. برای نسخه های دیگر از تگ rel=canonical استفاده کنید.
  • از رمزگذاری UTF-8 استفاده کنید. همه فایل‌های نقشه سایت می‌توانند فقط شامل نویسه‌های ASCII باشند – به معنی اعداد 0-9، حرف انگلیسی AZ و فقط چند کاراکتر خاص. نویسه هایی مانند آمپرسند، علامت نقل قول یا بیشتر/کمتر از نیاز باید با کدهای فرار جایگزین شوند:
    کد فرار از نقشه سایت
  • زیاد روی برچسب های اولویت تمرکز نکنید. شما می توانید از تگ های اولویت در نقشه سایت خود استفاده کنید تا مشخص کنید کدام صفحات نسبت به یکدیگر مهم هستند (به عنوان مثال، تعیین مقادیر از 0.1 تا 1.0)، اما اینها فقط اولویت هستند. در پایان روز، گوگل طبق قوانین خودش خزیده و ایندکس می کند.
  • هرگز URL های NoIndex خود را لیست نکنید. نقشه سایت برای اینکه به گوگل بگویید URL ها چیستند به خزیدن و فهرست کردن، نه اینکه چه چیزی را نادیده بگیرید

    3. نقشه سایت خود را به گوگل ارسال کنید

    هنگامی که نقشه سایت خود را ایجاد کردید، چند راه مختلف برای ارسال آن به گوگل وجود دارد.

    1. کنسول جستجوی گوگل این احتمالا ساده ترین راه برای ارسال نقشه سایت شما است. وقتی وارد شدی کنسول جستجوی گوگل، نقشه سایت را در پانل سمت چپ پیدا کنید:
      نحوه ارسال نقشه سایت به کنسول جستجوی گوگل
      سپس URL نقشه سایت خود را اضافه کنید و گزینه Submit را بزنید. بسیار آسان.
    2. ابزار پینگ. با تایپ عبارت زیر می توانید درخواست خود را مستقیماً در مرورگر خود ارسال کنید:

      https://www.google.com/ping?sitemap=https://yourwebsite.com/sitemap

    3. فایل robot.txt: همچنین می توانید با وارد کردن لینک نقشه سایت خود در فایل robots.txt، نقشه سایت ارسال کنید
    4. وب آپ اگر از فید RSS به عنوان نقشه سایت خود استفاده می کنید، WebSub توصیه می شود.

    X (ml) نقطه را مشخص می کند

    برای انجام این کار برای شما، هیچ جریمه ای برای گوگل برای نداشتن نقشه سایت وجود ندارد، اما اگر وب سایت شما مطابق با این صورت حساب باشد، مزایایی برای آن وجود دارد. و در حالت ایده‌آل، صرفاً به این دلیل است که شما یک سایت بزرگ دارید، نه به این دلیل که در بخش داخلی یا ساختمان بک لینک خود سست بوده‌اید. فقط به خاطر داشته باشید که نقشه سایت قانونی نیست که گوگل باید از آن پیروی کند — بلکه مجموعه ای از اولویت ها و دستورالعمل هاست که می تواند به تلاش های خزیدن و نمایه سازی آن کمک کند.

    ایجاد نقشه سایت رایگان است و به مهارت فنی زیادی برای ایجاد نیاز ندارد، بنابراین از همین امروز شروع به ایجاد نقشه سایت خود کنید!